in Video

No også som filmskapar.

Midt oppi branndrama og tjo og hei prøver eg å få jobba litt også. Her er eit blogginnlegg eg byrja på for ei veke sidan:

Dei siste vekene har eg vore travelt oppteken, blant anna med å gjera masse ting eg ikkje kan. Eller, som eg ikkje kunne. Eg kan dei no. Som for eksempel laga video med forteljarstemme. Jodå, eg var innom dette då eg utdanna meg i England, men det er 10 år sidan, så det meste måtte eg grava djupt i hukommelsen for å hugsa, og det har jo skjedd ein ting og to i den digitale verda på 10 år, så Premiere Pro i 2014 er ikkje heilt det same som Premiere Pro i 2004.

Her er dei tekniske detaljane, for den som er interessert: Eg filma heile sulamitten med eit GoPro Hero3+ Black Edition-kamera. Opptaka gjorde eg på garden vår, på Hardanger Fjordfrukt, på Coop X-tra i Odda, på EuroSpar i Blomsterdalen og pittelitt på ferjekaien i Kvanndal. Eg redigerte i Adobe Premiere Pro CC. Forteljarstemma er teken opp med ein Samson Q2U-mikrofon direkte i Premiere Pro (mikrofonen har USB-tilkopling), eg brukte både mikrofonhette og pop-filter. Musikken er henta frå YouTube sitt lydbibliotek. Videoen laga eg på oppdrag frå Føregangsfylket for økologisk frukt og bær, eit prosjekt i Hordaland Fylkeskommune.

Forteljarstemma er forresten min gode nabo Rannveig Djønne, anerkjend folkemusikar med den mest behagelege stemma vest for vannskiljet:

Ellers ligg filmen også ute på YouTube-kanalen min i instrumentalversjon, og eg har planar om å klippa til ein kortare versjon og. Og så kjem eg til å leggja ut dei andre videoane eg har laga i haust også der.

Du verda. Alt dette berre på grunn av ein tøysete liten eplekakevideo eg laga. Funny ol» life!

FacebookTwitterGoogle+PinterestShare

Write a Comment

Comment