in Bygda

Nærbilete av Grendahuset

heimstadlæreDenne veka hadde eg planlagt to blogginnlegg – epletynning og plommetynning. Men så vart heile familien sjuk, så det gjekk i vasken. Heldigvis hadde eg masse lekre bilete frå Grendahuset liggjande, så me tek dei i staden.

 l

DSC_0095

DSC_0109Grendahuset er, som du sikkert ser, ein tidlegare barneskule. Den har heile to klasserom, lærarrom, gymsal, sløyd, kjøken, bibliotek, scene, garderobar og tannlegekontor. Sidan skulen vart lagt ned har huset vore brukt til alt frå bryllup og konfirmasjon til overnattingslokale for fotballag som skal på Eidfjord Cup.

 DSC_0102

DSC_0111Eg rakk aldri gå på denne skulen sjølv, men begge mine eldre brør har gått der. Mot slutten var det så få elevar at alle gjekk i same klasse, og læraren (ja, berre èin lærar) gav tilpassa undervisning til kvar enkelt. Imponerande gjerning av den eine læraren å gje tilstrekkjeleg god undervising i samtlege fag i 1.-7. klasse, må eg seie. Eg kan faktisk hugse at mor mi var med og underviste i gym ein gong. Femårige meg var nemlig med, og dreiv med det eg sjølv kalte breakdancing i eit hjørne. Det innebar å sitje på rompa og spinne rundt og rundt.

 DSC_0122 DSC_0082 DSC_0084

DSC_0123

Grendahuset er samlingsstaden i bygda, her møtest me til 17. mai, basar, quiz, skalkafest og dametrim. Her har eg sjølv feira bryllup, og holdt utdrikningslag for ei venninne. Her gjekk eg då eg trong eit stort, tomt golv for å klyppa til stoff til ein kjole. Her kan ungane spela fotball, og dei gamle damene har vevstove. Her kjem julenissen kvar romjul, innimellom kjem det musikarar og held konsert, og ein sjeldan gong er det gudsteneste. Eit hus for alt, med andre ord.

 DSC_0116DSC_0121

DSC_0117

Og når ungane mine vert større så skal me feira bursdagane deira der. Ingenting er vel betre enn å fora ti-femten ungar med kake og brus og deretter sleppe dei laus i ribbeveggen.

DSC_0087

FacebookTwitterGoogle+PinterestShare

Write a Comment

Comment