in Utombygds

Jorunn og mållaget take Manhattan*

*Neidå. Me var på Utne.

No skal eg skriva eit blogginnlegg om at eg har fått ein pris på grunn av bloggen min. Dette er så meta at eg veit ikkje kor eg skal snu meg.

IMG_20150304_193353

I kveld fekk eg Ullensvang mållag sin målpris! Du milde hendelse! (No prøvde eg å framstå overraska, men eg har visst om det i over ein månad, så SÅ overraska vart eg ikkje i kveld då han las opp namnet mitt) I grunngjevinga vert bloggen og Facebooksida mi framheva, i tillegg til teikneseriane mine. Det står blant anna:

Jorunn Hanto-Haugse brukar ein lett og leikande nynorsk, gjerne med ungdommeleg snert. Ho brukar nynorsk til å formidla fagstoff på eit høgt nivå, men samstundes forståeleg språk.

I tillegg til desse fagre orda, snittar, kake, kaffi og fiolinmusikk (av Edyta Bryk), fekk eg eit digert grafisk bilete, som er sett saman av eit portrett av meg, eit eple og diverse måleri, seriar og illustrasjonar eg har laga. Biletet er laga av kunstnaren Mustafa Al Bayati. Mustafa har altså teikna ting som eg sjølv har teikna først. Det er så meta. Her ser du prisen, pent dandert på bordet på ferja heim att:

DSC_3225

Ja, alt saman er éi teikning

Eg har ikkje stort anna å seie enn tusen hjartleg takk til Ullensvang mållag, til leiar Erlend Trones og til utdelar Johannes Sekse, som sjølv fekk den aller første mållagsprisen i Ullensvang for nøyaktig tjue år sidan. Det er så meta!

IMG_20150304_183034 DSC_3223 DSC_3218

Det var ikkje berre eg som fekk pris – Heidi Nesheim Wagtskjold ved Hauso skule og Anne Marie Haustveit Instebø ved Kinsarvik skule vann prisar for beste nynorskforteljing, plukka frå fjorårets tentamenar. Gratulerer!

 

FacebookTwitterGoogle+PinterestShare

Write a Comment

Comment